Csomagajánlatok

Az alábbi táblázatokban találja meg csomagajánlatainkat. Kérjük, hogy az éhgyomorra történő, vagy a könnyű étkezés utáni vizsgálatok kapcsán olvassa el a fontos tudnivalókat ide kattintva.

Amennyiben mobilon tekinti meg az árainkat, kérjük, fordítsa fekvő pozícióba telefonját a táblázat megfelelő megjelenése érdekében. Köszönjük!

Civilizációs ártalmak

A kedvezőtlen életmódbeli, környezeti tényezők kivétel nélkül minden korosztályt érintenek és összetett hatásaik eredményeként egyes később kifejlődő betegségek csírái már gyermekkorban megjelennek. Ezek felismerés és beavatkozás, tehát a megelőzést szolgáló megfelelő lépések hiányában ezek a betegségek felnőttkorban kialakulnak, amikor már visszaszorításuk sokkal nagyobb anyagi ráfordítás mellett is csak átmenetileg sikerül vagy csak az állapot romlása állítható meg szintén költséges gyógykezeléssel.
KIÉGÉS, DEPRESSZIÓ
Kortizol 1 munkanap 19 960 Ft
Kortizol vizelet [Kizárólag 24h-ás gyüjtött]
D-vitamin
Vércukor
Magnézium
T. vérkép
DHEA-s [kivéve DHEA-s 5 munkanap]
B12-vitamin
KIÉGÉS, FÁRADTSÁG, STRESSZ

A rendszeres stressz negatívan hat az egészségünkre, többek között a hormonrendszerünkre is. Tartós stressz esetén jelentősen emelkedhet a kortizol szintje. Ez a hormon a mellékvesében termelődik és a feszültség mielőbbi leküzdését szolgálja, hiszen egyfajta (anti)stressz hormon. Ha valaki tartós stresszben él, akkor a stresszhormonok szintje folyamatosan magas - ez pedig az egész szervezet működésére hatással van. Ilyenkor megnő például a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a magas vérnyomás kockázata, de egyes kutatások szerint hormonzavarok és daganatok kialakulásához is vezethet a tartósan fennálló stressz. Ráadásul a kortizolt termelő mellékvese egy idő után kifárad, emiatt pedig kortizolhiány lép fel. Ez gyakran fáradságban, koncentrációs nehézségekben és depresszióban nyilvánul meg. A tartós stressz hatására azonban a prolaktintermelés is fokozódik, és fáradtságot, libidócsökkenést, menstruációs panaszokat is okozhat.

Kortizol 1 munkanap 28 340 Ft
PRL
Tesztoszteron
D-vitamin
Vércukor
T. vérkép
Vas stástusz [Vas, TRF, Ferritin]
Májfunkció [GOT,GPT,ALP,GGT, LDH, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, e GFR]
B12-vitamin
Folsav
KRÓNIKUS FÁRADTSÁG

A krónikus fáradtság meghatározó tünete a testi és a mentális fáradtság, a kimerültség. A betegség esetén ez pihenésre, alvásra nem javul, és olyan mértékű, hogy akadályozza a szokásos napi teendőink elvégzését. A nagymértékű fáradtságon kívül vannak egyéb tünetek is, ilyen az izom- és ízületi fájdalom, illetve a súlyos fejfájás. Előfordulhat, hogy gyenge a rövid távú emlékezete és a koncentrációs képessége a betegnek, emiatt gyakran nehezére esik rendezni a gondolatait, és megtalálni a megfelelő szavakat. Fájhatnak a nyirokcsomók is. Nagyon sokan komoly hiányban szenvednek bizonyos alapvető vitaminokból és nyomelemekből.

T. vérkép 1 munkanap 56 610 Ft
ASO, CRP, Szérum Amiloid-A
Rheuma faktor
Vas státusz [Vas, TRF, Ferritin]
Májfunkció [GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, T.bilirubin, CK]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Ionok [Na, K, Ca, Mg, P]
Összfehérje, albumin
TSH
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
D-vitamin
Kortizol
T. vizelet
B12-vitamin
Folsav
GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG

A cöliákia egy egész szervezetet érintő betegség: nemcsak emésztőrendszeri tüneteket, hanem egyéb szervekre [pl. csontrendszer, bőr] is kihatással van. Az autoimmun lisztérzékenység lényege, hogy a szervezet saját maga ellen indít károsító (immun)választ, mely a vékonybélbolyhok pusztulását eredményezi. Ezáltal csökken a tápanyagok, a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, és felszívódási zavar alakul ki. A tünetek azonban rendkívül változatosak lehetnek, és bármely életkorban jelentkezhetnek. Egyeseknél a tünetek enyhék, akár fel sem tűnnek a betegnek, mások számára pedig életminőség romlásával kell számolni.Akad olyan is, aki más problémával, betegséggel kapcsolja össze a tüneteket. A betegség nem gyógyítható, nem kinőhető, de gluténmentes diétával nagyon jól karban tartható, kezelhető.

T. vérkép 1 munkanap [kivétel TRGA és Gliadin 5 munkanap] 35 460 Ft
Vas státusz: [Vas, TRF]
Májfunkció: [GOT,GPT,GGT, Alkalikus foszfatáz,T.bilirubin]
Összfehérje, Albumin
Kalcium, foszfor, magnézium
D-vitamin
Lipáz
Transzglutamináz IgA / IgG
Deaminált Gliadin IgA / IgG
IgA
B12-vitamin
Folsav
HAJHULLÁS

Bizonyos betegségek például pajzsmirigyproblémák, nőgyógyászati panaszok, hormonális és autoimmun betegségek során gyakori panasz a hajhullás. A hajvesztés gyógyszer mellékhatásként is jelentkezhet, továbbá meghúzódhatnak a háttérben a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, autoimmun betegségek, akár fog- vagy ínygyulladás. Ilyenkor hasznos lehet a góckutatás. Helytelen hajápolási szokások: túl gyakori, gyengébb minőségű termékkel végzett hajfestés, hajvasalás, a haj túl szoros és gyakori összefogása. Vitamin- és ásványi anyaghiány akár egy intenzív fogyókúra miatt is. A fejbőrt érintő gombásfertőzés is nagyfokú hajvesztéssel járhat. Fontos tudni, hogy a stressz okozta hajhullás sem ritka!

T.vérkép 1 munkanap 54 670 Ft
Vas státusz [Vas, TRF, Ferritin]
ASO
Szérum Amiloid-A
Rheuma faktor
D-vitamin
Magnézium, Kalcium
TSH
Anti-TPO
Tesztoszteron
Inzulin
Májfunkció [GOT,GPT,GGT,ALP, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin eGFR]
Koleszterin, triglicerid
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
B12-vitamin
MAGAS VÉRNYOMÁS

A magasvérnyomás-betegség okozta legfontosabb panaszok: gyakori fejfájás, főleg a tarkótájon, ingerlékenység, idegesség, szédülés. A huzamosabb ideig fennálló magas vérnyomás szívelégtelenség, valamint érelmeszesedés kialakulásához vezethet. Megfelelő kezeléssel a vérnyomásértékek a normál szintre csökkenthetők, aminek következtében a beteg panaszai enyhülnek és a szövődmények is elkerülhetők. A magas vérnyomás kezelésére kifejlesztett gyógyszerek segítségével elkerülhetők a betegség okozta kockázatok, különös tekintettel az agyi érkatasztrófákra. A magas vérnyomás okainak kutatása fontos, így a cukor-, pajzsmirigy-, és szívbetegség felismerése is, mert gyakran ez áll az ok hátterében. Előfordul, hogy a magas vérnyomás mögött az orvos hiába keres, nem talál szervi megbetegedést. A tünet pusztán az elhízás és a mozgásszegény életmód következménye is lehet. Ez az esszenciális hipertónia. A gyógyulást életmódváltással érheti el a beteg.

Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR] 1 munkanap 20 570 Ft
Vércukor, HbA1c
Ionok [Na, K, Cl, Ca, P, Mg]
Vas
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
Májfunkció [GOT,GPT,GGT, ALP, T.bilirubin]
TSH, FT3,FT4
Kortizol
T.vérkép
T.vizelet
POLICISTÁS OVÁRIUM SINDROMA [PCOS]

A PCOS leggyakoribb tünete a menstruációs ciklus zavara, ami jelentheti azt is, hogy valakinek egyáltalán nincs ciklusa - azaz több mint három ciklust követően sem menstruál -, és azt is, hogy a ciklusok száma nem éri el az évi kilencet. A cikluszavar mellett tünet lehet a hiperandrogénizmus, ami a férfi nemi hormon túlsúlyából adódó problémákat jelenti. Egyebek mellett ilyen lehet a szőrösödés, a hajhullás és az akneképződés. Emellett jelentkezhet elhízás és inzulinrezisztencia, illetve megemelkedhet a vérzsír szintje is. A későbbiek során növekedhet a szív- és érrendszeri szövődmények kockázata, az inzulinrezisztencia pedig idővel 2-es típusú cukorbetegségbe torkollhat. A nem megfelelő menstruációs ciklus miatt az ovuláció is kárt szenvedhet, ami meddőséget eredményezhet - gyakran emiatt derül ki a PCOS.

T.Vérkép 1 munkanap 52 000 Ft
Vas
Májfunkció [GOT,GPT,AP,GGT]
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
Húgysav
D-vitamin
FSH, LH, PRL, Ösztradiol, AMH, Tesztoszteron
Vércukor + Inzulin HOMA IR
TSH + Anti-TPO
DHEA-s; Androsztendion; SHBG [kivéve DHEA-s, Androsztendion, SHBG 5 munkanap]
PROSZTATA EGÉSZSÉG
T. Vérkép 1 munkanap 16 030 Ft
D-vitamin
Vas, TRF
PSA + fPSA + PSA RATIO
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
T. Vizelet
CSONTRITKULÁS

Csontritkulás esetén a csont élőszövete, folyamatosan lebomlik és újraépül. Ha a lebomlás és az újraépülés közötti egyensúly felborul [például hormonális vagy táplálkozási okok miatt], a csont elveszítheti ásványianyag-tartalma egy részét. Ha ez a csökkenés súlyossá válik, a csont gyengeségét és a csonttörés megnövekedett veszélyét okozza, ezt osteoporosisnak nevezik. Az osteoporosisra a csontszövet mennyiségi fogyása mellett a csontok mikroszkópikus szerkezetváltozása, a csont fokozott törékenységi hajlama, s a csonttörések bekövetkeztének nagyobb kockázata jellemző.

ALP,Ca,P 1 munkanap Férfi: 19 130 Ft Nő: 19 530 Ft
CRP
D-vitamin
T. Vérkép
PTH
TSH
Ösztradiol [Nők]
Tesztoszteron [Férfi]
Összfehérje
Albumin
T.vizelet
V. Kalcium/Kreatinin
CUKORBETEGSÉG

Ismert cukorbetegségre időszakos kontrollvizsgálat

Vércukor 1 munkanap 12 000 Ft
HbA1c
Májfunkció [GOT,GPT,GGT,AP, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Ionok [Na, K, Ca,Mg]
Húgysav
T. vérkép
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
T.vizelet
Mikroalbumin
V. Kreatinin
SZÍVELÉGTELENSÉG

A szív-markerek a szív működésével, a szívelégtelenséggel és szívsérüléssel hozhatók kapcsolatba. Bizonyos vizsgálatok szívspecifikusak, de vázizomzat sérülésekor is emelkedett értéket adnak. Általában akkor kérik, ha valaki mellkasi fájdalomra, szorításra, émelygésre, légszomjra panaszkodik. Ezek a vizsgálatok segítik a szívelégtelenség és az akut coronaria szindróma (ACS) felismerését, illetve az infarktuson átesett emberek életkilátásának megítélését.

Szívenzimek [CK, GOT, GPT, LDH] 1 munkanap 18 950 Ft
T. vérkép
Troponin I
Ionok [Na, K, Cl, Ca, P, Mg]
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
GGT
NT-proBNP
KRÓNIKUS IZOMFÁJDALOM

A krónikus izomgyulladással járó betegségeket idegen szóval myositisnek nevezzük. A betegségek mindegyikére jellemző a tartósan fennálló izomgyulladás, ami izomgyengeséggel, izomfájdalommal, esetleg lázzal jár. Több olyan kórkép is ismert, mely elsődlegesen az izomszövetet érinti. Ilyenek például az ún. polymyositis, a dermatomyositis, valamint a zárványtestes myositis. A betegség pontos kiváltó oka egyelőre nem tisztázott, az azonban már régóta ismert, hogy a myositisben szenvedő betegek immunrendszere ‘hibásan’ működik. Ezeknél a betegeknél a normális esetben kórokozók ellen termelt antitestek helyett ún. autoantitestek termelődnek, melyek a szervezet saját szöveteit támadják meg. Ezek az autoantitestek vérvizsgálat segítségével kimutathatók, így segítséget nyújtanak a diagnosztikában, valamint a terápia hatékonyságának követésében is.

GOT 1 munkanap 30 540 Ft
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
Vasculitis [MPO, PR3, GBM]
T. vérkép
CK
REUMÁS ÉS IZÜLETI FÁJDALMAK

A reuma - összefoglalóan azon betegségekre használunk, amelyek a mozgásszervek fájdalmát, alakváltozását okozzák, illetve amelyek ezeken keresztül a mozgás beszűküléséhez, korlátozottságához vezetnek. A reumatikus bántalmak gyakran gyulladásos vagy kopásos folyamatok, valamint fizikai sérülések eredményeként jelentkeznek. Ebbe a csoportba tartozik a köszvény, Bechterew-kór, Reumatoid artritisz, lupusz, artrózis.

T. Vérkép 1 munkanap 53 720 Ft
Rheuma Faktor, Anti-CCP
Ionok [Ca, P]
Májfunkció [GOT, GPT, GGT, ALP, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Húgysav
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
Vasculitis [MPO, PR3, GBM]
Összfehérje, albumin
Borrelia IgG/IgM
RHEUMATOID ARTRITIS

A reumatoid artritisz [RA] egy szisztémás autoimmun kórkép, amelyre elsősorban az ízületek gyulladásos elváltozásai jellemzőek, azonban más szerveket is érinthet. A betegség az ízületek mellett érintheti a tüdőt, a szívet borító savós hártyát, a mellhártyát, a szemet és a bőrt is, azok gyulladását okozva. Az RA diagnózisát a klinikai tünetek mellett a rá jellemző laboreltérések [pl. autoantitestek jelenléte a vérben] és az ízületekről készült képalkotó vizsgálatok [pl. röntgen] szolgáltatják. A betegség elsősorban az ízületeket érinti, de a betegek jelentős részében ízületen kívüli [extraarticuláris] érintettséggel is jár. A betegség legjellegzetesebb velejárója az ízületek gyulladása [arthritis], mely hosszútávon azok mozgásképességének elvesztéséhez és deformitásukhoz vezet. Leginkább a kis ízületek, elsősorban a kézen, ritkábban nagyobb ízületek [pl. váll, térd] is érintettek lehetnek.

T.vérkép 1 munkanap 42 200 Ft
Rheuma faktor
Anti-CCP
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
Vas, TRF
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Májfunkció [GOT,GPT, ALP, GGT, T.bilirubin]
IgA, IgG, IgM
C3, C4
KEREK / DUCI CSOMAG

A túlsúly a modern világ, különösen a jóléti társadalmak általános problémája, amely a Föld lakosságának több mint egynegyedét érinti. Az elhízás számos egészségügyi panasz oka lehet. Súlyosabb esetekben kóros elhízásról beszélünk, ami veszélyes keringési- , szív és anyagcsere betegségeket okozhat [pl. érelmeszesedés, szívinfarktus, diabétesz].

T. vérkép 1 munkanap 28 600 Ft
Vércukor
HbA1c
Inzulin
Ionok [Na, K]
Vas, TRF
Kortizol
D-vitamin
Májfunkció [GOT, GPT, GGT, ALP, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL,]
TSH, FT3, FT4
T.vizelet

Általános

A szervezetet teszteljük, leellenőrizzük egészségi állapotát. Létfontosságú szervek működését vizsgáljuk. A vizsgálatokkal számos, a szervezetben zajló kóros állapotra derülhet fény.
GYOMORPANASZ

Élete folyamán mindenki tapasztal enyhébb vagy erősebb, rövid vagy tartós felhasi, illetve gyomorpanaszt. Ennek oka leggyakrabban átmeneti gyomorhurut, melyet okozhat stressz kiváltotta savtúltengés, vírusos vagy bakteriális fertőzés, csípős, illetve fűszeres ételek, alkohol túlzott fogyasztása. Régen arra gondoltak, hogy a gyomorfekély hátterében a túlhajszolt életvitel állhat. Ma már ismeretes, hogy a kórképért [más tényezőkkel együtt] túlnyomórészt egy Helicobacter pylori nevű baktérium a felelős. A duodenális- és a gyomorfekély valamint a krónikus gasztritisz kialakulása és a H. pylory fertőzés között igen szoros az összefüggés. A vizsgálat azok számára lehet fontos, akik gyakran tapasztalnak erős gyomortáji fájdalmat, szédülést vagy a fekély vérzésének jeleként szurokfekete székletet.

T. vérkép 1 munkanap [kivéve Kalprotektin 5 munkanap] 21 130 Ft
Májfunkció [GOT,GPT,GGT, Alkalikus foszfatáz, T.bilirubin]
Vas
Székletvizsgálat [Széklet vér, Helikobakter pylory AG, Kalprotektin]
B12-vitamin
EMÉSZTÉSI ZAVAROK

Az emésztési zavar, más néven funkcionális diszpepszia az étkezések után a gyomortájékon jelentkező fájdalom- és diszkomfortérzet, ami emésztési nehézségekkel áll összefüggésben. Bármikor előfordulhat, de többnyire rövid idővel az étkezés után tapasztalható. A legtöbb emberrel időnként megesik, hogy emésztési zavar gyötri. A tünetek évente néhány alkalommal, de akár rendszeresen is jelentkezhetnek. Intenzitásuk az enyhétől a súlyosig terjedhet, a diszkomfortérzet pedig néhány perctől több óráig is elhúzódhat. Az emésztés alatt a különböző tápanyagoknak az emésztőrendszeren belüli lebontását értjük. Fehérje, szénhidrát, és zsíremésztésről beszélünk. Az egyes alkotórészek felszívódása a bélfalon keresztül a keringésbe jutását értjük. Az emésztési zavar tünetei: Jellemzően a has felső részéből kiinduló, majd a szegycsont mögött felfelé terjedő fájdalom, bordaív mögötti fájdalom, hányinger és/vagy hányás, korgó, bugyborékoló gyomor, összezsugorodott gyomor, görcsök, puffadás, teltségérzés, kényelmetlen érzés étkezés után, túlzott böfögés vagy bélgáz képződés, égő érzés a hasban.

T. vérkép 1 munkanap [kivétel Kalprotektin és ASCA 5 munkanap] 27 300 Ft
Vas
Koleszterin, triglicerid
Májfunkció [SGOT, SGPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, T. bilirubin]
Rheuma faktor
ASCA IgA / IgG
Székletvizsgálat [Helikobakter pylori Ag, Kalprotektin]
GYULLADÁSOS BETEGSÉGEK

A hasi fájdalom, a hasmenés és a gyulladásban lévő bélrendszer az étvágyra is kihathat, emiatt pedig fogyással, szélsőséges esetben alultápláltsággal is meg kell küzdeniük a betegeknek. A gyulladásos bélbetegségek esetében az emésztőrendszeren kívüli tünetek is jelentkezhetnek, például máj-, bőr-, szem- és ízületi problémák.

T. vérkép 1 munkanap [kivéve Kalprotektin és ASCA 5 munkanap] 48 930 Ft
Ionok [Na, K, Ca, Mg]
Vas státusz: Vas, TRF
Májfunkció [SGOT, SGPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, T. bilirubin]
Rheuma-faktor
ASCA IgA / IgG
Vasculitis panel [MPO, PR3, GBM]
D-vitamin
Székletviszgálat [Széklet vér, Kalprotektin, Helikobakter pylory Ag]
B12-vitamin
HASPUFFADÁS ÉS BÉLRENDSZERI PANASZOK OKAINAK KIDERÍTÉSE

Előfordulnak olyan egyéb szerveket, szervrendszereket érintő kórképek is, amiket szintén kísérhet haspuffadás. Sok esetben, ilyenkor nehezebben derül fény a diagnózisra, hiszen mind a beteg, mind az orvos a gyakoribb emésztőszervi okokat veszi először sorra a kivizsgálásnál. A nőgyógyászati daganatos betegségeknek, főleg a későbbi szakaszokban, jellemző tünete lehet a haspuffadás vagy a székelési szokások megváltozása. A pajzsmirigy alulműködése során lassul az anyagcsere, renyhébb lesz a bélműködés, gyakran alakul ki székrekedés, puffadás. Vesebetegség esetén is gyakran található hirtelen fellépő, émelygés nélküli hányinger, hányás, de hasi puffadás, székrekedés is kísérheti.

T. vérkép 1 munkanap [kivétel Kalprotektin és ASCA 5 munkanap] Férfi: 38 050 Ft Nő: 49 520 Ft
Májfunkció [SGOT, SGPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, T. bilirubin]
Vas státusz [Vas, TRF]
Kalcium, Magnézium
Karbamin, Kreatinin eGFR
Összfehérje, Albumin
TSH
CA 125 + He4 + ROMA Index [NŐK esetén]
CA 72-4
ASCA IgA / IgG
Székletvizsgálat [Helikobakter pylory Ag, Kalprotektin]
B12-vitamin
Folsav
EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK VÉRVÉTEL NÉLKÜL

Azoknak ajánljuk a székletvizsgálatokat, akik kellemetlen vagy rossz tapasztalatai vannak a vérvételről. A vizsgálatokkal fény derülhet a bélrendszer gyulladásos megbetegedéseire, a bkteriális fertőzésre, a bélrendszerben jelenlevő vérzésre, mely a rosszindulatú daganatok első tünete lehet, a fehérje-szénhidrát-zsír emésztés állapotára. A panaszok többnyire puffadás, hasi görcsök, gyakori hasmenés, bélrendszeri diszkomfort érzés. Az előbb felsorolt tünetek/panaszok számos egyéb betegség velejárója lehet.

Székletvizsgálat [Helikobakter pylori, Kalprotektin, széklet vér] 5 munkanap 16 200 Ft
SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER

Magyarországon vezető haláloknak számítanak a szív- és érrendszeri megbetegedések, holott kis odafigyeléssel a tragédiák nagy része megelőzhető lenne. A kockázati tényezők közül az egyik leggyakoribb a „néma gyilkosnak” is nevezett magas vérnyomás, ami sokáig nem okoz panaszokat, azonban súlyos szövődményekhez, veseelégtelenséghez, szélütéshez, szívinfarktushoz vezethet. A szív- és érrendszeri megbetegedések másik „előszobája” a magas koleszterinszint, az érfalakra rakódó zsír ugyanis meszesedést, érelzáródást okoz. Szintén veszélyes az elhízás, hiszen ezzel gyakran együtt jár a magas vérnyomás és a cukorbetegség kialakulása. Szintén negatívan befolyásolja a szív- és érrendszer állapotát a cukorbetegség, amely önmagában 3-5-szörösére, dohányzással súlyosbítva pedig 6-15-szörösére növeli a halálos koszorúér-betegség és a stroke kialakulásának esélyét. Ehhez hasonló hatásai vannak a fokozott kalóriabevitelnek és a túlzott alkoholfogyasztásnak.

Vércukor 1 munkanap 12 000 Ft
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
Húgysav
T. vérkép
Májfunkció [GOT, GPT, GGT, ALP, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Ionok [Na, K, Ca, Cl, P, Mg]
CK, LDH
TROPONIN
TÜDŐ

Tüdőnk egészséges működése az egészségünk fontos eleme, hiszen ez gondoskodik arról, hogy minden sejtünkbe eljusson az égéshez szükséges oxigén, és a szervezetünk megszabaduljon az elhasznált levegőtől. Csak laborvizsgálattal nem lehet tüdőbetegséget diagnosztizálni! Röntgen, CT, PET-CT egyaránt fontos.

T. vérkép 1 munkanap 15 300 Ft
Májfunkció [GOT,GPT,GGT, ALP, LDH]
D-Dimer
CA 72-4, Ferritin
VESE

A vesebetegségek gyakran nagyon alattomosan, tünetmentesen kezdődnek, nehéz őket felfedezni. A szemkörüli ödéma is utalhat vesebetegségre. Főleg azoknak ajánljuk, akiknek az alapbetegségéből kifolyólag fennáll a vesekárosodás gyanúja. Pl. cukorbetegség, magas vérnyomás. A daganatoknak sincs rendszerint semmilyen tünete. A vesemedence-gyulladást deréktáji fájdalom és láz jelzi, de társulhat hozzá véres vizelet is. Gyakran kíséri fehérjeürítés a vizeletben. Tubuláris és glomeruláris vizsgálat.

T.vérkép 1 munkanap 27 080 Ft
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Ionok [Na, K, Cl, Ca, P, Mg]
Húgysav
Összfehérje, albumin
CA - 50
Mikroalbumin
V. Kreatinin
V. Kalcium
V. Foszfor
b2-mikroglobulin
V. Nátrium
TRP%
V.GGT
Szelektivitási index
V.IgG
Mal / Krea [ACR]
Frakcionált Nátriumkiválasztás
T.vizelet
HASNYÁLMIRIGY

A hasnyálmirigy rendellenességei gyulladást, emésztési zavart, daganatot, cukorbetegséget okozhatnak. Akut esetben hátba sugárzó hasi fájdalom, háninger, hányás, láz, hidegrázás. Krónikus esetben köldök körüli fájdalom, emésztési problémák, az emésztőenzimek pusztulása miatt. Bűzös, emésztetlen, zsíros széklet. A néma gyilkosnak nevezett hasnyálmirigyrák csak késői stádiumban ad tünetek, ezért a felismeréssel szinte már gyógyíthatatlan a betegség.

T. vérkép 1 munkanap 15 600 Ft
Májfunkció [GOT,GPT,GGT,AP, T.bilirubin]
Koleszterin
Triglicerid
Vércukor
Inzulin
CEA
CA 19-9
Kalcium
T.vizelet
Amiláz
Lipáz
V. Amiláz
MÁJ ÉS EPEUTAK

A máj fontos szerepet játszik a zsír és szénhidrát anyagcserében, az epe kiválasztásban, az emésztésben, toxikus anyagok lebontásában [pl. alkohol, gyógyszerek], a bilirubinanyagcserében, vitaminok tárolásában, emellett számos fehérjét [pl. albumin és alvadási faktorokat] termel. A májbetegségek hátterében számos ok lehet, vírusfertőzés, autoimmun folyamat, túlzott alkoholfogyasztás, gyógyszerhatás, epekő, epeúti elzáródás, daganatos megbetegedés. A májsejtek jól regenerálódnak, de egy idő után visszafordíthatatlan folyamatok következnek be. A máj működését sok minden befolyásolja, többek között vírusfertőzések, gyógyszerek, kemoterápia, alkohol, elhízás, és autoimmun folyamatok.

Májfunkció [GOT,GPT,ALP, GGT, T.bilirubin] 1 munkanap 35 600 Ft
Összfehérje, albumin
T. Vérkép
Lipidpanel [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
Vércukor
Húgysav
Vas státusz [Vas, TRF, Ferritin]
CEA, AFP, CA 72-4
IgA, IgG, IgM
Autoimmun májpanel [LKM-1, AMA-M2, LC1, SLA, Sp-100, F-Aktin, gp-210]
T. Vizelet

Endokrinológia

Ezekben a csomagokban hormonrendszert érintő elváltozások feltárására alkalmas vizsgálatokat lehet megtalálni.
PAJZSMIRIGY ALAP

A pajzsmirigy hormonok a véráramban fehérjéhez kötve szállítódnak. Csak igen kis részük marad szabadon, mégis ennek a kis résznek van biológiai aktivitása. Tehát a szabad, azaz a fT3 és fT4 értékeket mérjük, mert ennek van információértéke.Emelkedett TSH általában alulműködést, csökkent TSH szint túlműködést jelezhet. Önmagában az értékek nem elegendőek a pajzsmirigy betegségek megállípítására.

TSH, FT3, FT4 1 munkanap 11 100 Ft
Vas státusz [Vas, ferritin]
T. vérkép
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
AUTOIMMUN PAJZSMIRIGY

A leggyakoribb autoimmun pajzsmirigy betegséget derítjük fel, az un. Hashimoto thyreoditist.

TSH 1 munkanap 16 340 Ft
FT3
FT4
A-TPO
Anti-tireoglobulin
TRAb
KOMPLEX PAJZSMIRIGY

Pajzsmirigy betegségek különös gyakorisággal fordulnak elő serdülőkorban, a változókor és a terhesség idején, illetve az azt követő időszakban. A szülések 10-17 százalékában a szülést követően 2-6 hónap múlva pajzsmirigy-gyulladás alakul ki, amelynek jellegzetes, sokrétű tünetei az erős szívdobogás, az idegesség, a kimerültség, a testsúly-növekedés, és a hajhullás. A pajzsmirigy betegségei gyakori okai a terméketlenségnek, a vetéléseknek, menstruáció zavaroknak. 60 éves kor fölött a nők jelentős részének alakul ki valamilyen pajzsmirigy rendellenessége, ám a legtöbben nem is tudnak róla.

TSH 1 munkanap 20 800 Ft
FT3
FT4
Anti-TPO
Tireoglobulin
CEA
Anti-tireoglobulin
TRAb
MELLÉKVESE

A mellékvese betegségei bármely életkorban felléphetnek, a nőket és férfiakat egyaránt érinti. Gyakran előfordul, hogy a szervezet saját immunrendszere megtámadja a mellékvesét, ez okozza a bajt. Ritkábban daganatos betegség, vérzés vagy fertőzés pusztítja el a szervet. Korábban nagy arányban fordult elő a tuberkulózis okozta mellékvese-károsodás is.

T. Vérkép 1 munkanap 22 310 Ft
Ionok [Na, K, Cl]
Vesefunkció [CN, Kreatinin eGFR]
Vércukor
Kortizol
ACTH
Tesztoszteron
D-vitamin
DHEA-s [kivéve DHEA-s 5 munkanap]
MELLÉKPAJZSMIRIGY

A mellékpajzsmirigy rendellenességei a szervezetben lévő kalciumszintre vannak döntő befolyással. Ha alulműködés tapasztalható, az gyakran görcsös rohamokat válthat ki a betegnél. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő időben diagnosztizálják a szakemberek a betegséget, és megelőzzék a súlyosabb következményeket.

D-vitamin 1 munkanap 12 750 Ft
Ionok [Ca, P]
Albumin
Vesefunkció [CN, Kreatinin eGFR]
T. Vérkép
Vizelet kalcium, foszfor
T. vizelet
Parathormon
ENDOKRINOLÓGIA

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – leginkább a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek, a mellékvese, a hasnyálmirigy – működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik. A hormonzavarok kezelésével az endokrinológus szakorvos foglalkozik. Az endokrin rendszer teljes egészében szabályozza a szervezet működéséhez szükséges energiaforgalmat. Feladataikat a hormonok összehangoltan végzik. Sok esetben egy hormon több funkciót is ellát, máskor pedig egy feladaton több hormon is dolgozik.

TSH, FT3, FT4 1 munkanap 59 840 Ft
A-TPO
Kortizol
Tesztoszteron
ACTH
Inzulin
FSH,LH, PRL, Ösztradiol, Progeszteron
Vércukor
Kalcium
D-vitamin
T.vérkép
Vas
DHEA-s; Androsztendion; SHBG [kivéve DHEA-s, Androsztendion, SHBG 5 munkanap]

Speciális csomagok

Ha a szervezetét megterhelő változások érik, vagy speciális életmódot folytat (vegetáriánus étrend, sportol), akkor Önnek ajánljuk ezeket a csomagokat.
GÓCKUTATÁS

A gyulladás egy fontos jelzőrendszer, ami beindítja a szervezet védekező mechanizmusait. Hatására több rendszer lép működésbe a szervezetben, például gyulladáscsökkentő anyagok, ellenanyagok kezdenek termelődni. A gyulladást tehát az immunrendszer aktivizálódása váltja ki. „Az immunrendszer aktivizálódása során védekező folyamatok indulnak be az „idegen” anyagok ellen, legyen az kórokozó vagy akár egy megváltozott saját sejt. A folyamatok sokrétűek, a vérképzés, a sejt-ölés és sejteltakarítás, a beinduló tanulási folyamatok összessége, és így tovább, leegyszerűsítve gyulladásos folyamatról beszélünk. A szervezetben gyulladásra utal a tartós láz, az érintett terület duzzanata, fájdalma. A gyulladás során különböző fehérjék szaporodnak fel a vérben, ezt lehet laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatni. A fehérvérsejtek fontos szerepet játszanak a fertőzések leküzdésében, a kórokozók semlegesítésében.

T. vérkép 1 munkanap 70 620 Ft
MXA/CRP [vírus/baktérium elkülőnítésére]
ASO, Rheuma faktor
Májfunkció [GOT,GPT,ALP, GGT, T.bilirubin]
Vas státusz [Vas, TRF]
Összfehérje, albumin
IgA, IgG, IgM, C3, C4
T. vizelet
Szérum Amiloid-A
Borellia IgA/IgG
ASCA IgA/IgG
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
SPORT CSOMAG

A sportolók nagyobb rizikónak vannak kitéve, hiszen teljesítményük, fizikai fittségük többszöröse a normálisnak. A kötelező sportorvosi vizsgálatokon túl léteznek olyan laboratóriumi vizsgálatok, amelyek segíthetik a sportolók egészségének megőrzését, valamint teljesítményük fokozását. A rendszeres testmozgás az egészséges életmód szerves része, az aktív sportolás csak úgy lehet eredményes, ha közben biztosítjuk szervezetünk megemelkedett tápanyagszükségletét. Nemcsak az energiabevitelre kell több figyelmet fordítani, hanem a vitaminok és ásványianyagok bevitelére is.

T.vérkép 1 munkanap 31 990 Ft
Májfunkció [GOT,GPT,ALP, GGT, T.bilirubin]
Vesefunkció [CN,Kreatinin, eGFR]
D.Dimer
Húgysav
Vas státusz [Vas, TRF, ferritin]
Összfehérje, albumin
Ionok [Na, K, Ca, Mg, P]
D-vitamin
Tesztoszteron
Kortizol
TSH
T.vizelet
B12-vitamin
VEGETÁRIÁNUSOKNAK

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged. A fehérjék elégtelen bevitele hosszabb távon fogyást, étvágytalanságot, gyengeséget, vérszegénységet és az immunrendszer gyengülését, a szervezet egészséges működésének megbomlását okozza. A szigorú vegán étrend mellett kalcium- és D-vitamin hiánnyal lehet számolni, ami a csontfejlődés zavarához, és a csontok szilárdságának csökkenéséhez vezet. A vashiányának legmarkánsabb következménye a vérszegénység. A vas mennyisége ugyan nem kevesebb a növényekben, mint az állati eredetű ételekben, ám a felszívódása sokkal rosszabb. A hasznosulás C-vitamin fogyasztásával javítható.

T. Vérkép 1 munkanap 22 000 Ft
Húgysav
Összfehérje, albumin
Vércukor
Ionok [Na, K, Cl, Ca, P, Mg]
Vas státusz [Vas, TRF, Ferritin]
Lipid státusz [koleszterin, TG, HDL, LDL]
TSH
D-vitamin
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Májfunkció [GOT, GPT, GGT, ALP, T.bilirubin]
B12-vitamin
Folsav
POSZTCOVID
T.vérkép 1 munkanap 20 860 Ft
Májfunkció [GOT, GPT, ALP, GGT]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
MXA / CRP
D-Dimer
Ferritin
Torponin-I
T. vizelet
CK
MANAGER CSOMAG
T.vérkép 1 munkanap 29 580 Ft
Májfunkció [GOT,GPT,GGT;AP,T.bil]
LDH
CK
Amiláz
Vesefunkció [CN,Krea,eGFR]
Húgysav
Vércukor
Ionok [NA;K; Ca; P; Mg]
Vas státusz [Vas, TRF; Ferritin]
Összfehérje, albumin
CRP
Lipid státusz [Kol, TG; HDL; LDL]
TSH
D-vitamin
Inzulin HOMA-IR
HbA1c
T. vizelet
Széklet vér
VÉRSZEGÉNYSÉG
T.vérkép 1 munkanap 15 740 Ft
Vas státusz [vas, TRF, Ferritin]
LDH
B12-vitamin
Folsav
Vese funkció [CN, Krea; eGFR]
T. vizelet
Széklet vér

Egészség prevenció

Éves szintű felmérő csomagok. A vér vizsgálata során jellegzetes eltérést mutató betegségek korai felismerésében nyújt segítséget.
NAGYRUTIN

Éves szintű felmérő csomag, ajánlott a felnőtt korosztály számára. Az általános laboratóriumi szűrővizsgálat a leggyakoribb, a vér vizsgálata során jellegzetes eltérést mutató betegségek korai felismerésében nyújt segítséget. Ezek a rendellenségek ritkán, és már csak súlyos esetben okoznak bármiféle panaszt vagy tünetet, tehát a csomagban foglalt vizsgálatokat nem csak egy betegség határozott gyanújának fennállása esetén érdemes elvégeztetni, hanem a szervezet állapotának felmérésére akár évente többször is.

T.vérkép 1 munkanap 13 250 Ft
CRP
Vércukor
Májfunkció [GOT,GPT,GGT,ALP, T. és D. bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin eGFR]
Ionok [Na, K, Ca, P, Mg]
CK
Zsíranyagcsere [Kol, Tg, HDL, LDL]
Vas statusz [Vas, TRF]
Húgysav
TSH
T.vizelet
Amiláz
LDH
FÉRFI EXTRA

A vérvételi csomag tartalmazza a rutin vizsgálatokat, a férfi hormonokat, a here, prosztata,vastagbél, máj-, és epeutak daganatszűrését, pajzsmirigy szűrést. A vizsgálat elvégzése hasznos információt nyújt a szervezet működésének egészéről.

T.vérkép 1 munkanap 41 730 Ft
CRP
Vércukor
Májfunkció [GOT,GPT,GGT,ALP, T. és D. bilirubin[
Vesefunkció [CN, Kreatinin eGFR]
Ionok [Na, K, Ca, P, Mg]
Összfehérje, albumin
Zsíranyagcsere [Kol, Tg, HDL, LDL]
Vas statusz [Vas, TRF]
Húgysav
TSH
Tesztoszteron
Kortizol
b-HCG
Totál PSA fPSA + PSA Ratio
AFP
CEA, CA 19-9
T.vizelet
Amiláz
Lipáz
NŐI EXTRA

A vérvételi csomag tartalmazza a rutin+ vizsgálatokat, a női hormonokat, az emlő, petefészek és az általános daganatszűrőket, pajzsmirigy szűrést. A vizsgálat elvégzése hasznos információt nyújt a szervezet működésének egészéről.

T.vérkép 1 munkanap 50 170 Ft
CRP
Vércukor
Májfunkció [GOT,GPT,GGT,ALP,LDH, T. és D. bilirubin]
Vesefunkció [CN, Kreatinin eGFR]
Ionok [Na, K, Ca, P, Mg]
Összfehérje, albumin
CK
Zsíranyagcsere [Kol, Tg, HDL, LDL]
Húgysav
Amiláz, Lipáz
TSH
CEA
CA 15-3
CA 125
AFP
CA 19-9
FSH, LH, PRL, Progeszteron, Ösztradiol, Tesztoszteron
T.vizelet
MENSTRUÁCIÓS ZAVAROK

A menstruáció zavara gyakori jelenség, mert a havi vérzést érzékeny hormonális rendszerek szabályozzák, amelyeket sok tényező befolyásolhat. A nemi szervek anatómiai eltérései is vezethetnek vérzészavarokhoz. A túl korai, vagy késői életkorban jelentkező, a gyakori (21 napnál rövidebb), vagy elnyúló (38 napnál hosszabb) ciklusban, illetve a rendszertelen, a rövid vagy túl hosszú ideig tartó, a minimális vagy túl erős vérzéssel járó és a kórosan fájdalmas, illetve tüneteket okozó menstruációt rendellenesnek tartjuk. A kóros menstruáció hátterében leggyakrabban veszélytelen, múló okok állnak, de a ritkán így jelentkező súlyosabb betegségek felismerése érdekében minden esetben szakorvosi vizsgálat javasolt. A szabályos időközökben jelentkező, de általában rövidebb és kisebb volumenű menstruáció is lehet kóros. Hátterében gyakran áll a peteérés elmaradása, hosszabb ideig alkalmazott hormonális fogamzásgátló tabletta elhagyása, vagy szülés, illetve szoptatás utáni állapot. Szervi elváltozások miatt is létrejöhet. A méh üregét érintő műtéti beavatkozásokat követően, valamint a méhnyálkahártya gyulladása miatt a méh belső felszíne összetapadhat, ami rendellenesen kevés menstruációs vérzéshez, továbbá meddőséghez vezethet. Méhtükrözéses beavatkozással az összenövések általában oldhatók.

FSH, LH, PRL, Progeszteron, Ösztradiol, Tesztoszteron 1 munkanap 59 000 Ft
TSH, Tireoglobulin A-TPO, Anti-Tg
AMH
T.vérkép
Vas státusz [Vas,TFR,Ferritin]
Vércukor, Inzulin, HOMA-IR
DHEA-s; Androsztendion; SHBG [kivéve DHEA-s, Androsztendion, SHBG 5 munkanap]
NŐI CIKLUS

A menstruációs ciklusok 21-40 naposak lehetnek. Csak a nők 10-15%-ának van pontosan 28 napos ciklusa. A vérzések közötti időtartam általában közvetlenül a menarche után és a menopauza előtt a leghosszabb. A menstruációs ciklust hormonok szabályozzák: a luteinizáló hormon és a follikulus stimuláló hormon, amelyeket az agyalapi mirigy termel, és a petefészkek által termelt ösztrogén és progeszteron. A ciklusnak három szakasza van: follikuláris (tüsző-), ovulációs (tüszőrepedés) és sárgatest fázis.

FSH, LH, PRL 1 munkanap 40 200 Ft
Ösztradiol, Progeszteron
Tesztoszteron
TSH
AMH
Menstruáció 21. - 23. nap
Progeszteron, PRL + adminisztrációs díj
FÉRFI TUMOR PREVENCIÓ

A csomag tartalmazza az emlő, pajzsmirigy, vérképzőrendszeri, hasnyálmirigy, here, prosztata, epeutak és a bélrendszeri daganatszűrés mellett a tüdő, hólyag daganatinak szűrését, plusz vérképet, gyulladásos paramétereket.

T. vérkép 1 Munkanap [Kivéve Kaprotektin 5 nap] 68 230 Ft
CRP, Szérum Amiloid-A, Ferritin
AFP [máj, here]
CEA
CA 15-3 [Emlő]
CA 19-9 [Hasnyálmirigy, máj, epeutak]
CA 125 [Petefészek, tüdő]
b2-mikroglobulin [Vese]
CA 50 [Hasnyálmirigy, hólyag, gastrointestinális]
Széklet Kalprotektin
CA 72-4
PSA + fPSA + PSA RATIO
He4 [Tüdő]
NŐI TUMOR PREVENCIÓ

A csomag tartalmazza az emlő, petefészek, pajzsmirigy, vérképzőrendszeri, méh, hasnyálmirigy, epeutak és a bélrendszeri daganatszűrés mellett a tüdő, hólyag daganatinak szűrését, plusz vérképet, gyulladásos paramétereket.

T. vérkép 1 Munkanap [Kivéve Kaprotektin 5 nap] 61 050 Ft
CRP, Szérum Amiloid-A, Ferritin
AFP [máj, here]
CEA
CA 15-3 [Emlő]
CA 19-9 [Hasnyálmirigy, máj, epeutak]
CA 125 [Petefészek, tüdő]
b2-mikroglobulin [Vese]
CA 50 [Hasnyálmirigy, hólyag, gastrointestinális]
Széklet Kalprotektin
CA 72-4
He4 [Petefészek]

Autoimmun

A különböző szerveket, vagy az egész szervezetet érintő eltérésekkel együtt járó kóros autoantitestek széles skáláját lehet vizsgálni főként vérből.
IMMUNRENDSZERI ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Az immunrendszer működését csak részleteiben vizsgálhatjuk. Az immunológiai vizsgáló eljárások egyik része az immundefektusok felderítésére szolgál, másik része pedig a gyulladásos,immunpatológiai betegségek diagnózisát segíti. Klinikai immunológiai laboratóriumi vizsgálatok [specifikus autoantitestek] elsősorban autoimmun betegségek diagnosztikájának és monitorozásának segítése céljából készülnek. A különböző szerveket, vagy az egész szervezetet érintő eltérésekkel együtt járó kóros autoantitestek széles skáláját lehet vizsgálni főként vérből. Az immunrendszer kóros működésére a különböző autoantitestek megjelenésén kívül utalhatnak az immunsejtek számbeli, vagy funkcionális eltérései.

T.vérkép 1 munkanap 69 460 Ft
Májfunkció [GOT,GPT,ALP, GGT, T.bilirubin, LDH]
Vesefunkció [CN, Kreatinin, eGFR]
Vércukor
Lipid státusz [Koleszterin, TG, HDL, LDL]
Húgysav
Ionok [Na, K, Cl, Ca, Mg, P]
Vas státusz [Vas, TRF, Ferritin]
összfehérje, albumin
ASO, CRP, Rheuma faktor
IgA, IgG, IgM
C3, C4
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
Vasculitis [MPO, PR3, GBM]
TSH, Anti-TPO
Széklet [Vér, Helicobakter pylori Ag]
T. vizelet
AUTOIMMUN ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Az autoimmun betegségek lényege, hogy a szervezet immunrendszere saját fehérjéit antigénnek ismeri fel, és ezek ellen ellenanyagot termel. Az autoimmun betegségek számos kórfolyamatot ölelnek fel, prognózisuk szerint a hetek alatt halálos kórtól az ártalmatlan pl. bőrjelenségig szinte bármi előfordulhat. Az immunrendszer fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és nem saját, vagyis idegen anyagokat. Valamint, ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt eltávolítsa, megsemmisítse. A leggyakoribb kórokozók a baktériumok, vírusok, gombák, de előfordulnak eukarióta egysejtűek, sőt, többsejtű kórokozók is, mint például férgek. A saját szervezet károsodása is veszélyes lehet a szervezet számára, mint például rákos daganatok. Amikor az immunrendszer meginog, az nem csak kellemetlen panaszokban, hanem látható tünetekben is megnyilvánul. Ezek megjelennek a véreredményekben, melyből sok minden kiolvasható.

T. vérkép 1 munkanap 67 330 Ft
Immunglobulinok [IgA, IgG, IgM]
C3, C4
Összfehérje, albumin
Anti-CCP
Szérum Amiloid-A
ANA 17 [Mi-2; Ku, U1 snRNP, CENP-B, Nukleoszóma, Hiszton, dsDNA,Jo-1, Scl-70, Sm,P0, PCNA, SSB, SSA-52, SSA-60, AMA-M2, PM/Scl-100]
Vasculitis [MPO, PR3, GBM]
Autoimmun májpanel [LKM-1, AMA-M2, LC1, SLA, Sp-100, F-Aktin, gp-210]
ASCA IgA/IgG